zaterdag 27 oktober 2012

Chocolade rotsjes

Wat is het toch heerlijk om met chocolade te experimenteren! En het valt me altijd echt mee hoe snel je, met weinig moeite, toch heerlijke creaties kunt maken. Zo ook deze zelfgemaakte chocoladerotsjes.





All you need: witte, melk of pure chocolade en een 'vulling' naar eigen keuze. Et voila! Je kunt al beginnen.

Wat je dient te doen:
1. Zorg dat je een bakplaat klaar hebt staan met bakpapier. 

2. Smelt de chocolade heel voorzichtig au bain marie op het vuur. Pas vooral op dat het vuur niet te hoog staat.

3. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, roer je de vulling er door heen. Dit kunnen vruchten, noten, koekjes of noem maar op zijn!

4. Je kunt nu met twee lepels hoopjes gaan maken en deze op de bakplaat plaatsen. Wanneer je dit gedaan hebt hoef je alleen maar te wachten tot de chocolade weer hard is. Zorg wel dat je de chocolade niet meteen in de koelkast zet. Je kunt dan witte vlekken krijgen. De chocolade dient geleidelijk aan koud te worden.

Mijn creaties zijn:
- witte chocolade met cranberry
- melkchocolade met stroopwafel
- pure chocolade met een notenmix
- melk chocolade met een vruchtenmix





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen